Lidt om kunstneren

Ihærdig, målrettet og viljefast er egenskaber som uden besvær kan hæftes på kunstneren Lene Frederiksen.

I sin søgen efter nye udfordringer har Lene gennem de seneste år kastet sig over fotografiets mange muligheder, og det har bl.a. resulteret i flotte fotografier fra mange udenlandsrejser, hvor motiverne fremstilles på en visuelt spændende måde.

Lene kan lide at eksperimentere, så de smukke motiver bearbejdes i photoshop, og her forvandler de sig fra fotografier til personlige værker, hvor motiv og farver ændres, så de fremtræder grafiske. De manipulerede billeder trykkes som C-print og bliver monteret bag glas.

Det kræver indsigt, fototeknik og viden om komposition og lysets natur at fotografere de helt små og nære motiver, og denne udfordring med makrofotografering er Lene i fuld gang med at udforske. Havens blomster fotograferes helt tæt på, men hun udfordres også af mennesker omkring hende. Fotografering handler om at fortælle historier, og det gør Lene. Det der driver hende er, at når hun først har besluttet sig for en ny teknik, et nyt motiv, et nyt materiale, en ny udtryksform, så bliver hun ved, til hun er tilfreds med det færdige resultat.

Som ung startede Lene med at udforske papirets mange muligheder, og det kom til udtryk i fine papirklip, men snart blev det reliefbilleder bygget op af håndgjort papir, som blev hendes særkende. På skrotpladser, gader og stræder fandt hun kasserede ting, som andre havde smidt væk, og disse elementer i mærkelige faconer og materialer kom til at indgå i billederne, som blev forsynet med tunge zinkrammer. Beskueren kom på arbejde, for på de raderede glas- og aluminiumsplader skrev Lene masser af ord og tekster om hverdagens tanker og oplevelser. At man så ikke altid kunne læse skriften, gjorde ikke så meget. Nysgerrigheden blev vakt, og man kunne gå på opdagelse.

Men også maleriets mange muligheder skulle afprøves, og det er blevet til store farvestrålende billeder inspireret af naturens mange farvefacetter og fantastiske landskaber oplevet på rejser til eksotiske lande.

Det bliver spændende at følge den nye udvikling hos en kunstner, som formår at forny sig med stor kreativitet, fantasifuldhed og blik for detaljen.

Grethe Hagensen